PASLAUGOS


RENGINIŲ PLANAVIMAS, ORGANIZAVIMAS


Siūlome pagalbą planuojantiems šventes, pobūvius, vasaros sąskrydžius, konferencijas ar mokymus vidaus ir lauko erdvėse. Organizacinius - techninius sprendimus patikėkite mūsų komandai. Nuo palapinės pastatymo iki maisto pateikimo.

-palapinių nuoma/pastatymas/surinkimas;

- Stalų, staltiesių, kėdžių nuoma;

- apšvietimas;

- dekoras;

- įgarsinimas, projektoriaus nuoma;

- maisto tiekėjas;

- aptarnavimas.

DEGUSTACIJOS


Degustacija- tai nauja pažintis, potyris, maloniai ir įdomiai praleistas laikas su draugais, kolegomis, trumpam sustabdytas laikas mūsų kasdieniniame bėgime. Pasinerkite į gurmaniškų skonių pasaulį ir palepinkite savo skonio receptorius!

Siūlomos degustacijos:

Pasaulio vynai;

Lietuvos vyndarių vynai;

Sraigių ir vyno degustacija;

Šušvės midaus degustacija;

EDUKACINĖS PROGRAMOS


"Įkvėpti J. Miltinio"

Programą – degustaciją galima užsakyti įvairaus amžiaus žmonėms. Programos metu daugiau sužinosite apie garsaus režisieriaus santykį su kulinarija, degustuosite patiekalų ir desertų, kurie degustacijai ruošiami išskirtinai pagal J. Miltinio receptus (karštasis patiekalas, desertas, kava). Trukmė iki 2 val., 18 Eur/asm. (programa užsakoma ne mažiau kaip 15 asmenų grupei) Programa "Įkvėpti Miltinio" - yra sudėtinė programos "Miltinio takais" dalis. Kiti du apsilankymai organizuojami: (i) G. Petkevičaitės - Bitės bibliotekoje bei (ii) J. Miltinio palikimo studijų centre (kitaip - J. Miltinio namuose). Maršrutas derinamas individualiai.

,,Restorano etiketas“

lengvai adaptuojama programa tiek mažiesiems dalyviams, tiek ir suaugusiems. Programos trukmė 2 val. Programą sudaro pasakojimas apie stalo etiketą, įtraukiant žaismingų atrakcijų, užduočių. Taip pat skanaujami restorano patiekalai, desertai, geriama kava arba arbata. Kaina - 18 Eur/asm. (programa užsakoma ne mažiau kaip 15 asmenų grupei).

"Lietuviškas skonis su smalsumo pagardais ir emocijos padažu"

Ši edukacinė programa - tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, skanaujant tai, ką valgė ir gėrė Lietuvos valdovai, bajorai, miestiečiai ir valstiečiai. Kaip formavosi nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus turėtume laikyti nacionaliniais. Programa sukurta pagal Rimvydo Laužiko ( Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekano, Muzeologijos katedros vedėjo, profesoriaus, daktaro) knygą ,,Istorinė Lietuvos virtuvė". Patiekalai gaminami remiantis knygoje užrašytais receptais.

,,Dvaro vartus atvėrus “

Tai istorinė edukacinė programa, keliaujant po Bistrampolio dvaro klestėjimo laikus. Su didžiausiu džiaugsmu Ponia Michalina dar ir šiandien pasitinka dvaro svečius! Čia atvykusiųjų laukia pažintis su dvaro istorija, raida, kultūrinėmis tradicijomis, etiketu, vaišėmis ir kitomis dvariškiams pritinkančiomis manieromis. Viešnagė dvare tikrai nepaliks abejingų !

"Meduolių, riestainių kepimas, dekoravimas"

Tai kūrybinis procesas, apjungiantis vaizduotę, kvapus, spalvas, kūrybiškumą, meduolio istoriją. Edukacija prasideda nuo meduolinių kvapų, prieskonių atpažinimo, kepinio formavimo. Kol gardėsiai kepa, vyksta žaidybinė veikla. Iškeptus meduoliukus dekuoruojame glajumi, spalvotais pabarstukais. Meduolis – meilės ir palinkėjimų kepinys, dažniausia skiriamas dovanoms, tai viską atliekame labai kruopščiai, su meile ir gražiais palinkėjimais. Programa pritaikyta vaikams, šeimoms, suaugusiems. Mažiausia grupė 15 asm.

„...Lietuva ne Krymas, man gimta šalelė“

Turistinis, pažintinis maršrutas Panevėžio krašto Karaimų gyventomis vietovėmis, pažintis su karaimų tautos tradicijomis, kultūrine ir gastronomine integracija į Lietuvos istoriją. Karaimų virtuvės edukacinės vaišės Naujamiestyje.

„AUKŠTAITIŠKI SKONIAI“

Seniai, kai didysis kunigaikštis Aleksandras dovanojo žemę tarp Lėvens ir Nevėžio upių, besikuriant miestui, kiekvieno amžiaus sandūroje – tiek Senojo bei Naujojo Panevėžio gyventojų šeimose, bajorijos epochoje – kulinarinis gyvenimas diktavo savo ritmą... Ši programa dedikuota išryškinti Aukštaitijos turtą, etninę jos dalį: kulinariją. Degustuosime patiekalus, gamintus pagal senąsias receptūras, diskutuosime ir turėsime aktyvią bei įtraukiančią veiklą. Trukmė iki 2,5 val., 25 Eur/asm. (programa užsakoma ne mažiau kaip 15 asmenų grupei).

„KULTŪRINIAI IR GASTRONOMINIAI DVARŲ ATSPINDŽIAI“

Edukacinėje programoje XVIII a.istoriniai vingiai, prancūzišku skoniu pagardintos Apšvietos laikotarpio vaišės, etiketo ir vėduoklės kalba, linksmi aristokratiški žaidimai. Programa vykdoma Palėvenės dvare ir Naujamiestyje. Trukmė 2,5 val. Kaina 30 € (programa užsakoma ne mažiau nei 15 asm. grupei).