PASLAUGOS
„Skanios dvaro istorijos“
Staniūnų dvaro istorija, kurioje persipina net trys kultūros ir virtuvės: lietuviška, vokiška ir prancūziška. Dvarą valdžiusių Keyserlingų- vienos didžiausių ir seniausių Europos aristokratų giminių, gyvenimas ir tradicijos. Kaina 45€ asm. (Programa užsakoma ne mažesnei nei 15 asm grupei. )
" Viduramžių Lietuvos skonis "
Ši edukacinė programa - tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, skanaujant tai, ką valgė ir gėrė Lietuvos valdovai, bajorai, miestiečiai ir valstiečiai. Kaip formavosi nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus turėtume laikyti nacionaliniais. Programa sukurta pagal Rimvydo Laužiko ( Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekano, Muzeologijos katedros vedėjo, profesoriaus, daktaro) knygą ,,Istorinė Lietuvos virtuvė". Patiekalai gaminami remiantis knygoje užrašytais receptais.Kaina 40Eur/asm.
„Istorinės virtuvės atspindžiai“
Edukacinė gastronominė kelionė norintiems išgirsti istorijų apie Lietuvos aukštuomenės valgymo įpročius, sužinoti kas iš kitų kraštų atkeliavo ant vietinės virtuvės pamatų, papildė ją naujais produktais, skoniais ir patiekalais, ilgainiui tapusiais nacionaliniais. Programą papildo įtraukianti veikla, kultūrinė pramoginė dalis. Trukmė 2.30 val. Kaina 45 € asm. (programa užsakoma ne mažesnei nei 15 asm. grupei).
„Nuo rago iki pyrago“
Žmonijos valgymo kultūros, indų ir įrankių kūrimo ištakos. Pažintis su seniausiais valgymo indais ir įrankiais, seniausiu žmonijos amatu – maisto gaminimu. Praktinės veiklos- medinio padėkliuko dekoravimas, patiekalo kūrimas. Kaina 15 €/asm. (programa užsakoma ne mažesnei nei 15 asm. grupei)
DEGUSTACIJOS
Degustacija- tai nauja pažintis, potyris, maloniai ir įdomiai praleistas laikas su draugais, kolegomis, trumpam sustabdytas laikas mūsų kasdieniniame bėgime. Pasinerkite į gurmaniškų skonių pasaulį ir palepinkite savo skonio receptorius!
Siūlomos degustacijos:
B. Karazijos vyndarystės kelias;
Lietuvos vyndarių vynai;
Vynas ir maistas;
Sraigių degustacija;
,,Šušvės“ midaus degustacija;